Sobota - 23. 06.


 

Bábkové divadlo Košice

23. 06. / 09:30 – 10:25 / Národný dom

Ukrajinský režisér Michail Uryckij napísal hru Sloník podľa Knihy džungle od Rudyarda Kiplinga. Zobrazuje sloníča neúnavne sa pýtajúce: „Prečo?“ Inscenáciu charakterizuje poctivý prístup k bábkarskému remeslu a kultivovaná výtvarná stránka.

Dano Heriban

23. 06. / 11:00 – 12:00 / STROJÁR

Hudobno-vizuálny projekt herca a muzikanta Dana Heribana pre deti a ich rodičov. Deti spoznajú originálne postavičky a úplne nové Danove pesničky. Zoznámia sa so Slonom Emilom a jeho Trumpetto Bombardónom, so Sladkou Safaládkou či Korytnačkou Dačkou.

23. 06. / 11:00 – 13:00 / Študovňa

Reflexia vybraných inscenácií predchádzajúceho dňa. Na každú diskusiu pozývame zástupcov divadiel, ako aj jednotlivých tvorcov. Diskusia je otvorená pre verejnosť, môžete ju tiež naživo sledovať prostredníctvom festivalovej stránky a facebooku.

o. z. per. ART v spolupráci s LOĎ – Divadlo v podpalubí Bratislava

23. 06. / 14:30 – 16:45 / Národný dom

Text Keitha Huffa Vytrvalý dážď je komornou hrou pre dvoch hercov o dramatickej epizóde zo života amerických policajtov, kde sa pracovné problémy veľmi jednoducho, ale o to drastickejšie dotknú aj ich súkromného zázemia. Inscenácia Michaela Vyskočániho stavia predovšetkým na citlivom tlmočení silného príbehu, ktorý sa mu darí sprostredkovať najmä vďaka dialógu dvoch silných výkonov hercov Juraja Hrčku a Kamila Mikulčíka.

Kaprálikovci

23. 06. / 16:00 – 16:50 / STROJÁR

Veselá divadelná rozprávka s pesničkami a bábkami. Deti bude zabávať Kapor Šupinka, ktorý sa učí plávať životom prostredníctvom rozprávok.

Bábkové divadlo na Rázcestí Banská Bystrica

23. 06. / 18:00 – 20:30 / Štúdio

Ukončenie festivalu

Originálnemu a ambicióznemu zámeru dramatičky Ivety Horváthovej vypovedať prostredníctvom inscenovaných listov, ktorých autori či adresáti poznačili európske dejiny, aj o dnešnej dobe, dal javiskovú podobu režisér Marián Pecko. Pracoval s vlastným súborom, ktorý – rovnako ako autorka scenára – dobre pozná, a viedol ho k disciplinovanej kolektívnej súhre. Keďže na javisku stoja všetci herci BDNR, inscenácia je – svojím spôsobom – aj správou o kondícii, v akej sa momentálne súbor nachádza.

23. 06. / 21:30 – 23:00 / Študovňa

Reflexia vybraných inscenácií predchádzajúceho dňa. Na každú diskusiu pozývame zástupcov divadiel, ako aj jednotlivých tvorcov. Diskusia je otvorená pre verejnosť, môžete ju tiež naživo sledovať prostredníctvom festivalovej stránky a facebooku.

Art Music Orchestra, Spevácky zbor Lúčnice, sólisti Kamila Magálová a Patrik Vyskočil

23. 06. / 22:00 – 23:30 / STROJÁR

Koncertné uvedenie najslávnejších hitov z kultového prvého slovenského muzikálu.


Slovenské komorné divadlo Martin, Divadelná 1, 03601 Martin, Slovenská republika